Pineapple cake

de Sidy in Jamie Oliver, 11 Mar 2012 | 7383 vizualizari

 

Cine adora prajiturile cu fructe va fi incantat de gustul acesteia.
Reteta o am de la copii din Anglia, de la unul din restaurantele si magazinele lui Jamie Oliver, adica tocmai de acasa de la...tata ei !

 

INGREDIENTE

  • 350 g ananas din compot
  • 50 g unt
  • 100 g zahar brun

pentru blat:  

  • 80 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 ml lapte batut
  • esenta de rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pineapple cake:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.

Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.

Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.

Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.

Untul il mixam bine cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.

Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.

Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .

Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pineapple cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Laly 1

11.03.2012, 21:24

La favorite si trebuie neaparat pusa in practica

jolygina 1

12.03.2012, 01:05

Miha 1

12.03.2012, 09:14

Pot sa mananc mai intai tot ananasul de deasupra?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver